Broeders bij Nonnen 
(waar zijn wij aan begonnen
….)

Men neme:

4 nonnen,
3 broeders,
1 stagiaire,
1 moeder overste (MO),
1 klusjesman en
1 bisschop.

Begin met de nonnen en voeg daarbij voorzichtig een moeder overste en de stagiaire aan toe. Laat de paters in bier weken en voeg dat in 2de instantie samen met de klusjesman bij de nonnen. Voeg als laatst de bisschop bij dit geheel.

Natuurlijk moet de voobereiding gedaan worden door een goede kok (de regisseuse) en in de juiste entourage worden opgediend (decor- en kledingcommisie). Soms moet er tijdens de uitvoering wat bijgesteld worden (souffleurs).

Kloosters hebben het de laatste tijd moeilijk zowel in aantallen als financieel. In dit klooster is dit niet anders. De kardinaal heeft daarom besloten om de broeders en nonnen samen te voegen. Natuurlijk wel gescheiden. Moeder overste die met harde hand het klooster leidt, “Ik ben de baas en ik bepaal hoe het hier aan toe gaat” is hier op zijn zachts gezegd helamaal niet blij mee. Bij de verbouwing ziet men de klusjesman in verschillende gedaantes als electricien, loodgieter en schilder en noteert alles wat hij ziet. Dit leidt tot hilarische momenten met een verassend slot.

 

Geschreven door Willem de Groot

Regie door Ria Kwint