“Het is weer Knudde”, is een komische thriller, die meer richting een klucht gaat.

Er waren eens……… Zo beginnen veel sprookjes of verhalen die niet stoelen op de werkelijkheid en zo is het met dit verhaal natuurlijk ook. 

Dus…… er waren eens twee eeneiige tweelingbroers.

De ene heet Knudde, die is altijd in voor practical jokes. De ander heet Bent, die in het criminele circuit zit. De politie zit de bende, waarvan Bent een onderdeel van is, op de hielen. Ze zoeken een plaats om de buit tijdelijk te verbergen en de keuze valt op Paul, een kroegmaat die niet al te slim is. Deze heeft een hecht huwelijk met zijn nerveuze vrouw Rita.

Het hele stuk speelt zich af in de woonkamer van Paul en Rita. Omdat Rita jarig is komen er natuurlijk verscheidene gasten. De zoon die in militair dienst zit, komt met zijn nieuwe vriendin Manja. Manja is een dochter van een “Hoge Ome” uit militaire dienst, die ook binnen komt vallen om te kijken waar zijn dochter uitspookt. Ook mag de moeder van Rita: Tonia niet ontbreken. Deze kleurrijke vrouw heeft haar zoveelste vriend bij zich, die ook nog eens veel jonger is dan zij. Ook de eigenaresse van een modezaak komt feliciteren en de broers en de politie verschijnen.

Alleen de vraag is…
Wie behoort bij de bende en waar is de buit?

 

Geschreven door Peter van den Bijllaardt

Regie door Jolien ‘t Hart.