“Niet parkeren op het terras”

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart was onze jaarlijkse uitvoering, dit jaar gingen we echter op herhaling. Namelijk op 10 april in het Dorpshuis van Ezinge.

We zijn wederom in het prachtig Veluws hotelletje “Het Reekalfje”.

Dolf en Dieuwertje, de eigenaren van dit bekende plattelandshotelletje, hebben ook dit weekend een aantal kleurrijke gasten onder hun dak. Zo logeert er al een paar weken de amateur-bioloog Juul Old Klowsky. Dit weekend wil hij, voor de zoveelste keer, een poging wagen om de zeldzame vlinder, het blauwvriendje, te vangen. Daarnaast komen drie vriendinnen: Mientje, Yvonne en Floortje bij elkaar voor hun jaarlijkse reünie. Alleen Mientje Blauwvinger wil niet herkend worden. Ze is in haar dagelijks werk een soapactrice in de bekende soapserie: Goede reizen enkele reizen. Maar het kleurrijkste figuur is Mario Pasta di Pantalone. Mario is een goed gebekte kunstschilder. Hij heeft, zonder dat Dolf het goed vindt, een deel van het “Reekalfje” in bezit genomen om zijn schilderijen te exposeren.

En wie is toch meneer Hans Verbeek? Een vertegenwoordiger met autopech? Het lijkt een rustig weekend te worden totdat veldwachter alias plaatselijk politie agent Barend Boomsma undercover gaat. Er zijn namelijk aanwijzingen dat er een flessentrekker actief is op de Veluwe. Kortom het wordt een dol weekend in het Reekalfje.

 

Geschreven door Gerrit Voskes

Regie door Olav Beek