Foto’s

Note: Carousel will only load on frontend.

Jeugdtheater ‘het ZAT’ speelt

op 15 & 16 juni:

DE RATTENVANGER IN AMERIKA

Ook dit jaar wordt weer ons jaarlijkse stuk voor de basisscholen van de regio uitgevoerd. De data zijn bekend: 15 en 16 juni 2023, ook weer in de Dörpsstee in Noordhorn. Op de vrijdagavond is er voor alle andere belangstellenden weer een open voorstelling.

Dit jaar is gekozen voor het vervolg op het verhaal van de rattenvanger, want de rattenkoning van vorig jaar is met zijn overgebleven ratjes naar Amerika gevlucht.

Het verhaalt in het kort: De Rattenkoning in Amerika
De rattenkoning en zijn overgebleven ratjes zijn op een boot gevlucht en worden in Amerika niet met open armen ontvangen. Op luchtige wijze wordt een link gelegd naar de hele asielzoekersproblematiek die in de mensenwereld geldt, met alle haken en ogen die er aan verbonden zijn. Daarnaast heeft in Amerika de beste en grootste en beroemdste president ooit, bij ons president Vrund, maar de link zal duidelijk zijn, de taak op zich genomen om het land te bevrijden van alle ratten. Uiteindelijk wordt hij door de ratten gefopt en verliest hij de strijd.

Informatie voor scholen:

Heb je als school belangstelling om een voorstelling bij te wonen? De meeste scholen in de omgeving van Zuidhorn hebben al bericht gehad, maar we zijn blij met aanmeldingen uit de wijde omgeving. Niet alleen hete Westerkwartier, maar als je in Noordenveld of de Marne zit met je school, ben je ook ban harte welkom.


De prijs per leerling is nog steeds lekker laag, 1,50 euro per kind, leerkrachten en eventuele chauffeurs mogen gratis naar binnen. Voor dat bedrag krijgen de kinderen (naast een geweldige voorstelling) ranja in de pauze en iets lekkers bij de uitgang. Meezingen en springen en dansen aan het eind vinden we heel leuk. Natuurlijk mag je de rattenkoning en zijn schatjes van ratjes dan ook een hand of een box geven.

Meer informatie aanvragen en aanmelding met aantal kinderen kan via
sprookje@hetzat.nl

De spelersgroep op 15 juni
Eindelijk stonden we voor publiek!