Al vele jaren organiseert: “Het Nut Zuidhorn” allerlei culturele activiteiten. Eén daarvan is het “Sprookje”, dat wordt opgevoerd voor de klassen 3 t/m 6 van de basisscholen van de gemeente Zuidhorn. De organisatie was voorheen in handen van de Rederijkerskamer Eendracht.

De laatste jaren is dit overgenomen door het ZAT, waarbij zij nog altijd een beroep kunnen doen op een aantal acteurs van Eendracht. Een mooi voorbeeld van synergie tussen twee verenigingen met een gelijksoortige passie: theater!

Het Zat speelt dit nu voor het zesde jaar. Het sprookje/avonturenverhaal: “Rattenvanger gezocht”, geschreven door onze eigen secretaris Hans Bol.

In het dorp is een groot probleem met rattenoverlast. Oorzaak is dat de vroegere vuilnisman is gekozen tot burgemeester. Nu ligt er steeds meer rommel in het dorp, de ratten leven in luxe! Er wordt een rattenvanger gevonden die met betoverende fluitmuziek het probleem oplost. Maar zoals we weten….zo gemakkelijk zal dat niet gaan…..

Dit jaar wordt het Sprookje niet opgevoerd in Balk maar zullen we in de Dorpstee in Noordhorn spelen op 18 en 19 juni 2020.

 

Let op verdere aankondigingen in het dorp en op de site.