Al vele jaren organiseert: “Het Nut Zuidhorn” allerlei culturele activiteiten. Eén daarvan is het “Sprookje”, dat wordt opgevoerd voor de klassen 3 t/m 6 van de basisscholen van de gemeente Zuidhorn. De organisatie was voorheen in handen van de Rederijkerskamer Eendracht.

De laatste jaren is dit overgenomen door het ZAT, waarbij zij nog altijd een beroep kunnen doen op een aantal acteurs van Eendracht. Een mooi voorbeeld van synergie tussen twee verenigingen met een gelijksoortige passie: theater!

Het Zat speelt dit nu voor het vijfde jaar. Het sprookje/avonturenverhaal: “Het land van Waai”, geschreven door Herry Cornelius en geregisseerd door Roelof Croeze..

Twee scholieren komen door een storm terecht in het land van Waai. Het is een land waar het altijd waait, maar plotseling is er helemaal geen wind. De windmachine is uitgevallen en de vraag is hoe dit kan. De koningin en haar onderdanen zijn in rep en roro. Is de windmachine stuk of is deze met opzet stuk gemaakt? De scholieren speuren mee hoe dit heeft kunnen gebeuren.

 

Let op verdere aankondigingen in het dorp en op de site.

 

Zie hier ook de trailer van deze voorstelling!!